Stor beredskabsøvelse på Anholt

Stor beredskabsøvelse på Anholt den 16. maj 2018. Ca. 175 personer deltager i øvelsen og målet er klart: ”Vi skal både træne øens brandfolk og samarbejdet mellem myndighederne for at sikre det bedst mulige beredskab til borgerne og turisterne på Anholt”, fortæller beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl.

 

Når Beredskab & Sikkerhed afprøver den nye beredskabsplan for Anholt sker det i tæt samarbejde med Østjyllands Politi, Præhospitalet i Region Midt, Regionernes Lægehelikoptere, Forsvarets Værnsfælles Kommando, Forsvarets Operationscenter, Helikopter Wing Karup, Regionshospitalet i Randers og mange andre aktører.

 

Hos Beredskab & Sikkerhed, der er det kommunale redningsberedskab for Randers, Favrskov og Djursland, har man i de seneste måneder arbejdet intensivt på en ny beredskabsplan for Anholt. Et hav af detaljer er på plads, men papir-planer kan ikke stå alene.

 

”Til daglig har vi et fantastisk godt samarbejde myndighederne imellem. Det kommer os til gavn, når vi den 16. maj sætter det samlede beredskab under maksimalt pres”, siger beredskabsinspektør Kirsten Dyrvig, der har udarbejdet planerne og deltager i øvelsesledelsen.

 

”Vores beredskabsplan skal afprøves i praksis – og det har de øvrige myndigheder heldigvis sagt ja til at hjælpe os med. Vi er nødt til at teste om vores løsninger på papiret også kan bruges i virkeligheden. Ud over at være en fantastisk ø, så er Anholt også en spændende beredskabsmæssig udfordring. Når indbyggertallet året rundt på ca. 140 pludselig bliver til 3-4.000 i sommer-månederne, så skal vi alle være på forkant. Det gælder både for ambulancetjenesten, brandvæsenet og politiet, siger Kasper Sønderdahl, der er øverste ansvarlig for det kommunale redningsberedskab.

 

Medlem af beredskabskommissionen og borgmester for Norddjurs Kommune Jan Petersen (S) er meget tilfreds med beredskabets fokus på Anholt. ”Vi behandler den særlige plan for Anholt på tirsdag i beredskabskommissionen og over de sidste måneder har vi brugt næsten 1 million kroner på at styrke brandberedskabet på Anholt. Brandstationen er sat i stand, der er anskaffet ny brand-traktor som kan køre over alt på øen, brandmændene er grundigt efteruddannet og der er fundet midler til den store øvelse. Alt sammen for at sikre øens indbyggere og turister bedst muligt”, fortæller borgmester Jan Petersen (S).

 

Beredskabsdirektør Kasper Sønderdahl kan kontaktes for yderligere oplysninger på tlf. 5116 7709.