Brandmænd hædret for at redde mindst syv menneskeliv ved brand på plejehjem

Falcks koncernchef Jakob Riis overrakte fredag Den Danske Redningsberedskabspris til fire brandmænd fra Beredskab & Sikkerhed for deres indsats 3. august 2018 ved en brand på et plejehjem i Allingåbro – en indsats som begrænsede tragediens omfang. 

Branden på plejehjemmet Farsøhthus i Allingåbro i august sidste år kostede tre kvinder livet. Men dødstallet havde sandsynligvis været mere end det tredobbelte, hvis ikke de første brandmænd på stedet havde handlet, som de gjorde. De beslutninger, de traf, og det mod og den professionalisme, de udviste, blev afgørende for, at tragediens omfang blev begrænset. 

Det er baggrunden for, at Den Danske Redningsberedskabspris 2019 går til mandskabet, som bemandede Allingåbros autosprøjte om aftenen den 3. august 2018: Holdleder Mikkel Julsgaard Schmidt, holdleder Jan Lindrup Nielsen, holdleder René Salling Rasmussen og brandmand Hans Steffensen. 

Priskomitéen bag Den Danske Redningsberedskabspris begrunder valget af årets prismodtager på denne måde: ”Hurtig tænkning og mange års erfaring gjorde det muligt for de fire brandmænd at komme de nødstedte til undsætning, på trods af svære omstændigheder. Brandslukning er et holdarbejde, men disse fire gjorde en helt afgørende forskel den fredag aften: Med deres førsteindsats reddede de mindst syv menneskeliv - og formentlig flere”. 

Prisen blev overrakt fredag af Falcks koncernchef Jakob Riis. Det skete ved en højtidelighed i Holmens Kirke i København. Formanden for beredskabskommissionen Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune, er stolt over, at fire brandmænd fra Beredskab & Sikkerheds modtager prisen: 

”Der er ingen tvivl om, at vores fire brandmænd kan være stolte over deres indsats. Vi er i hvert fald stolte af dem, og prisen er yderst velfortjent. En indsats som denne er noget helt særligt og er formentlig kun noget, man oplever ganske få gange i livet. Hos Beredskab & Sikkerhed er vi derfor meget taknemmelige over, at deres indsats bliver hædret med Den Danske Redningsberedskabspris”, siger han.

Læs mere om prisen her.