Beredskab & Sikkerhed har besluttet at indgå ny brandkontrakt med Falck

Beredskabskommissionen i Beredskab & Sikkerhed har besluttet at indgå en ny 4 årig kontrakt med Falck om driften af stationerne i Randers, Øster Tørslev, Langå, Hammel, Hinnerup samt de frivillige i Randers. Aftalen bliver overordnet en videreførelse af de nuværende aftaler, og med mulighed for forlængelse i 3 x 1 år. Den nye kontrakt træder i kraft pr. 1.1.2022. 

Som noget nyt i aftalen får mandskabet nye branddragter og ekstra uddannelse til Holdlederne. Derudover vil der blive indsat en række nye køretøjer i beredskabet. De nye køretøjer er udskiftninger af de køretøjer, som overskrider deres levetid i kontraktperioden. Som noget nyt vil Beredskab & Sikkerhed dog fremover eje de nye køretøjer, samt stå for indkøb heraf. 

Fremover stiller Beredskab & Sikkerhed også selv vagtcentral til rådighed via den nye fælles vagtcentral med Østjyllands Brandvæsen. Således vil alle fire kommuner og 15 brandstationer i beredskabet blive betjent af den samme vagtcentral og operationschef. 

Der indgås en aftale med Østjyllands Brandvæsen om at dække den del af Favrskov Kommune, hvor ny kommende Station Nord i Lisbjerg vil være klart hurtigst fremme. I de tilfælde, hvor brandmandskabet på Station Nord er optaget af andre opgaver, vil den nye fælles vagtcentral sørge for, at Station Hinnerup dækker området ligesom hidtil. 

Formand for Beredskabskommissionen og Borgmester i Norddjurs, Jan Petersen udtaler: 

”Vi har opnået et fornuftigt resultat af udbudsprocessen, og vi ser frem til at fortsætte samarbejdet med Falck, som har et indgående kendskab til driften i Beredskab & Sikkerhed. Borgernes sikkerhed er vigtig, men det er mandskabets sikkerhed også. Derfor er jeg også glad for, at det er besluttet at indføre nye branddragter, ikke kun til Falcks brandfolk, men også til øvrige ansatte brandfolk i Beredskab & Sikkerhed”.

Brandchef i Falck, Thomas Dietz udtaler: 

”Vi rigtig glade for, at Beredskab & Sikkerhed efter et godt og konstruktivt forhandlingsforløb, har valgt at videreføre samarbejdet. For Falck er det vigtigt, at borgere og virksomheder kan nyde godt af det tætte samarbejde, der er med Beredskab & Sikkerhed, hvor den gensidige interesse for at finde bedste praksis, kan være med til at udvikle den samlede opgaveløsning med fokus på kvalitet og udvikling. Falck ser frem til et forsat godt og konstruktivt samarbejde med Beredskab & Sikkerhed”.

Den nye kontrakt træder i kraft 1. januar 2022. 

For yderligere information, kontakt beredskabsdirektør i Beredskab & Sikkerhed, Morten Sønderby på tlf. 40300973 eller mss@bsik.dk, eller Borgmester Jan Petersen på tlf. 27852451 eller jp@norddjurs.dk

----- 

Beredskab & Sikkerhed er det fælleskommunale beredskab, som ejes af Randers, Favrskov, Norddjurs og Syddjurs Kommuner. Beredskabet servicerer 225.000 borgere og rykker ud til brande, drukneulykker, færdselsuheld og miljøforurening ca. 1.600 om året.