Sirenerne hyler onsdag den 2. maj

Sirenerne afprøves hver nat uden lyd, men én gang om året - den første onsdag i maj kl. 12.00 - demonstreres de med fuld lyd og det er i år onsdag den 02. maj.

Beredskabsstyrelsen og Rigspolitiet afprøver sirenerne for at teste hele systemet, men også for at minde befolkningen om sirenernes anvendelse og betydning.

Samme lyd – ny betydning
Selvom sirenerne lyder, som de plejer, er deres betydning en lidt anden end sidste år. Fra den 30. august 2017 har sirenevarslingen nemlig betydet:

Gå ind og søg information hos DR eller TV 2.

- Det er en forsimpling af sirenernes tidligere budskab. Det nye budskab er enklere og lettere at huske – og et simpelt budskab er altid en fordel i en krisesituation.

Under den årlige afprøvning afgives der i alt tre sirenesignaler

Mobilvarsling testes også
Udover sirenerne bliver app’en Mobilvarsling også testet på Store Hyledag. Mobilvarsling sender advarsler fra myndighederne direkte på mobilen ved større ulykker og katastrofer. Så hvis du har hentet app’en på din mobiltelefon, vil den også larme på onsdag kl. 12.

Du kan downloade app’en Mobilvarsling til Android- og iOS-telefoner fra Google Play og App Store.

Varsling til døve og hørehæmmede
Døve og hørehæmmede har mulighed for at tilmelde sig en sms-service, der udsender en sms med info om hændelsen. Sms-systemet testes også på Store Hyledag.

Ring ikke 1-1-2
Én ting, du ikke skal gøre, når du hører sirenerne, er at ringe 1-1-2. Det gælder både på onsdag, når sirenerne bliver testet, og hvis sirenerne hyler på et andet tidspunkt, hvor du ikke selv er i akut fare. Du risikerer nemlig at blokere for livsvigtige opkald til alarmcentralen.

Læs mere om sirenevarsling her